Kinek való az online nyelvtanulás?

 


 

Természetesen mindenkinek!- vághatnánk rá azonnal, hisz mi sem egyszerűbb, mint otthonunk kényelméből bejelentkezni egy órára, és élvezni, ahogy a képek, quizek, interaktív feladatok és egy kedves tanár segítségével beleröppen a tudás a fejünkbe. Ám a helyzet közel sem ilyen egyértelmű. 

Digitális fejlődés és korlátlan-nak tűnő- lehetőségek ide vagy oda, nem mindenkinek jó és hatékony tanulási forma az online nyelvóra. 

Jónéhány online és offline órát tartottam az elmúlt években, ezért most összeszedtem az ezzel kapcsolatos -szubjektív és őszinte- véleményemet, hogy könnyebben el tudd dönteni, hogy számodra megfelelő tanulási forma-e az online óra? 

Kinek nem javaslom az online nyelvtanulást?

Gyerekeknek 

Bár a gyerekek a digitális oktatás miatt hozzászoktak, vagy inkább mondjuk úgy: rákényszerültek arra, hogy online tanuljanak, ettől függetlenül életkori sajátosságaikból eredően nagyon nagy szükségük van az oktató személyes erejére, kisugárzásra. Tudjuk, hogy a kommunikáció jelentős része nem nyelvi (nonverbális) jelekből áll, gesztusok, mosoly, kisugárzás...stb., amiket a gyerekek az érzékeny antennáikkal nagyon éreznek, és szükségük van rá! Ezért kb. 16 éves kor alatt eredményesebb lehet a nyelvtanulás egy kedves, közelben lakó tanár nénivel, még akkor is, ha esetleg nem a legutolsó trend szerinti applikáció segítségével tanít. 

Ha otthon túl sok a zavaró tényező

Ha nincs egy nyugodt helyed, ahova elvonulhatsz az óra alatt, akkor nagyon nehéz lesz fenntartani a figyelmet, mert mindig eltereli valami. Az is lehet,hogy helyed lenne ugyan, de nem minden családtag érti, hogy bár fizikailag otthon vagy, most fejben máshol jársz, és a "csak egy percre gyere" vagy "tanulj nyugodtan,csak egy kérdés..." nagyon ki tud zökkenteni a koncentrálásból. Ha úgy látod, hogy otthon nincs meg a tanuláshoz szükséges nyugalom, akkor próbálj meg egy térben távolabb eső helyet keresni a tanuláshoz (pl. beülni a kocsiba :)) de ha ez sem megy,akkor hatékonyabb lehet egy közelben levő tanárhoz átugrani.

Ha könnyű elterelni a figyelmedet

Ha olyan típus vagy,aki minden zajra, váratlan ingerre kizökken a tanulásból vagy nem bírod megállni, hogy óra alatt ne nézz rá a telefonodra, ne írjál pár üzenetet, akkor számodra jobb választás a személyes oktatás. 

Ha a nyelvtanulás számodra program és szórakozás

Van, akinek a nyelvóra program, kikapcsolódás. Szeret házi feladatot írni, színes tollal kiemelni a szavakat, szereti a tankönyv illatát, a nyelvtanulós mappáját rendezgetni. Számára program, hogy elmegy a tanárhoz, vagy a tanárt várja otthonában, beszélgetnek, teáznak, és együtt tanulnak.

Ha a fentiek közül egyik sem jellemző Rád, akkor bátran válaszd az online nyelvtanulást, hiszen 

  • nem kell utazással töltened az időt
  • bárhonnan, ahol Neked megfelelő, kényelmesen tudsz tanulni
  • sokkal több tanár és módszer közül választhatsz, hiszen nincsenek fizikai korlátok


Ha kedvet kaptál az online nyelvtanuláshoz, keress bátran, és gyere el egy Rád szabott, a te céljaidhoz igazított Pick Pack German órára!

pickpackgerman@gmail.com

+36 70-546-94-66

 


 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések